miercuri, 20 mai 2009

Ardei umpluţi cu orez şi cartofi.

Ingrediente folosite :

- 6 ardei pentru umplut,

- 4 cartofi,

- 2 cepe,

- 1 ceaşcă orez,

- 3-4 roşii,

- 5 linguri ulei,

- 1 lingură făină,

- zahăr,

- piper,

- sare.

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert în apă uşor sărată. Se curăţă cartofii de coajă după ce s-au fiert şi răcit, apoi se dă pe răzătoarea mare.

Se alege orezul şi se spală.

Se curăţă ceapa şi se taie mărunt, apoi se căleşte puţin, împreună cu orezul în 2 linguri de ulei.

Se amestecă cartofii cu orezul şi ceapa, se sărează şi se condimentează dup gust şi se umplu ardeii cu această compoziţie.

Se arnjează ardeii într-o cratiţă de dimensiuni potrivite. Printre ei se pun roşiile tăiate cubuleţe, se toarnă uleiul rămas şi puţină apă, apoi se pune cratiţa la cuptor pentru 20 de minute.

Se dizolvă făina în 5 linguri de apă şi se toarnă peste ardei.

Se presară zahărul şi se mai pune cratiţa la cuptor 5 minute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu