duminică, 10 mai 2009

Tarta cu capsuni si branza de vaci

Această reţetă este pentru o tavă, care se pot face în circa 60 de minute.


Ingrediente folosite:

- Aluat

250 g făină,

125 g unt,

2 ouă.

- Umplutură:

500 g brânză de vaci

100 g zahăr pudră,

400 g căpşuni,

1 plic gelatină,

1 lămâie.


Mod de preparare:

Se amestecă bine făina cu untul înmuiat şi tăiat bucăţele, apoi se adaugă ouăle şi se frământă aluatul, după care se înveleşte în folie de plastic şi se pune la frigider, timp de 30 de minute.

Apoi se întinde o foaie rotundă, aşezată în formă de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină, astfel încât să urce puţin pe pereţii formei.

Se acoperă foaia cu hârtie specială pentru copt şi se presară boabe de fasole uscată ca să nu se umfle aluatul la copt.

Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit, se scoate tava din cuptor şi se înlătură hârtia cu boabele de fasole cu tot.

Se pune gelatina la înmuiat cu ¼ pahar apă rece, timp de 15-20 de minute.

Se adaugă 2-3 linguriţe de suc de lămâie şi se încălzeşte ( nu se fierbe ) cât să se dizolve gelatina.

Căpşunile spălate şi scurse de apă, brânza de vaci ( sau urdă ) , zahărul pudră şi coaja rasă de lămâie se pun într-un vas. Se amestecă cu mixerul până devine o cremă omogenă.

Apoi se adaugă gelatina topită şi răcorită, se amestecă bine şi se toarnă peste foaia de tartă.

Se pune la frigider 2-3 ore , apoi se poate decora cu felii de căpşuni şi lămâi.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu