luni, 4 mai 2009

Piept de pui cu ananas

Această reţetă este pentru 4 porţii, care se pot face în circa 45 de minute.

Ingrediente folosite:

- 1 piept de pui,

- 1 cutie compot ananas,

- 1 ardei,

- 2 linguri pastă de tomate,

- 1 ceapă,

- ulei,

- sare ,

- piper,

- otet,

- zahar,

- verdeata.

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori.

Se pun impreună într-o cratiţă, la fiert,cu o lingură de ulei şi apă cât să le cuprindă.

Când a scăzut apa, se adaugă pasta de tomate, 1 linguriţă de oţet, 1/2 linguriţă de zahăr, sare şi piper dupa gust, se amestecă, şi dupa 2-3 min. se adaugă supa (apa călduţă) cât să le cuprindă.

Se fierb cam 10 min., după care se adaugă ananasul tăiat bucăţi; se mai adaugă supa.

Intre timp se curăţa ardeiul, se spală, se taie fâşii, şi se pune în oală. Dupa 5 min. se pune verdeaţa, si se opreste focul.

Se serveste cu garnitura de orez.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu