Ingrediente folosite :
- 3 ardei graşi ( de preferinţă coloraţi diferit: galben, verde, roşu ) sau 2 ardei capia şi 1 ardei gras verde,
- 1 gulie,
- 4-5 castraveţi de grădină,
- 1 ceapă verde
- 3 frunze de ţelină cu tijă,
2 linguri ulei de măsline
- 3 linguri zeamă de lămâie sau 1 lingură oţet de mere
- sare
- ½ legătură mărar verde
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se curăţă de cotoare şi seminţe, apii se tai în felii subţiri.
Se curăţă gulia, se taie în jumătate, apoi în felioare ( cu cuţit zimţat de preferinţă ).
Se spală castraveţii , se tai capetele care se aruncă. Restul castravetelui se tie în rondele.
Se taie şi ceapa în rondele, se toacă mărarul şi frunzele de ţelină cu tot cu tijă.
Se pun legumele în bolul pentru salată, se adugă zeam de lămâie sau oţetul de mere, uleiu, sare după gust şi se amestecă uşor.
Se serveşte imediat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu