miercuri, 13 mai 2009

Friptuă de iepure cu smântână şi ciuperci.

Ingrediente folosite :

- 1 kg carne de iepure ( de preferinţă pulp ),

- 100 g slănină afumată,

- 2 căpăţâni de usturoi,

- 100g margarină,

- 300 g smântână,

- 800 g ciuperci,

- 200 ml vin roşu,

- 2-3 cuişoare,

- 100 ml ulei,

- piper,

- sare.

Mod de preparare:

Se spală carnea de iepure şi se usucă. Se curăţă usturoiul şi se taie slănina în fâşii subţiri. Se împănează carnea cu slănină şi usturoi.

Se pune carnea în tavă, se unge cu margarină topită, se presară cu puţină sare şi piper şi se stropeşte cu vinel amestecat cu ulei. Se pun cuişoarele, se pune tava în cuptor , la foc iute, pentru 20 de minute.

Între timp se curăţă şi se spală bine ciupercile. Când se scoate tava din cuptor, se întorc bucăţile de carne şi se aşează ciupercile. Se lasă friptura la cuptor, la foc mic, pentru o oră, timp în care, periodic se stropeşte carnea cu sosul din tavă.

Când friptura este gata, se toarnă smântâna, se stinge focul şi se lasă tava în cuptor cam 5 minute.

Friptura este apetisantă cu salată de sezon sau gogoşari în oţet.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu