vineri, 15 mai 2009

Ciorbă de viţel şi măcriş.

Ingrediente folosite :

- 600 g carne de vită cu os,

- 3 morcovi,

- 1 păstârnac,

- 2 rădăcini de pătrunjel,

- ½ ţelină,

- 2-3 cepe,

- 50 g orez,

- 2 gălbenuşuri,

- 200 g smântână,

- 1 lingură făină,

- 50 ml ulei,

- 3-4 legături măcriş,

- sare.

Mod de preparare:

Se porţionează carnea şi oasele şi se spală în mai multe ape. Se pun la fiert în 2 litri apă rece cu sare, la foc mic, pentru 1 oră. În acest timp se îndepărtează mereu spuma ca supa să rămână limpede.

Când carnea a fiert , se curăţă de oase şi se pune din nou în supă. Legumele se curăţă şi se spală , apoi se tai şi se înăbuşe cu 2 linguri de ulei şi puţină supă caldă. Se adugă la ciorbă împreună cu orezul, care în prealabil a fost ales şi spălat.

Între timp , se curăţă şi se spală măcrişul, se taie în fâşii şi se căleşte puţin în uleiul rămas. Se adugă la ciorbă, pentru cîteva clocote.

Se amestecă smântâna cu gălbenuşurile, făina, puţină sare, şi câteva linguri cu apă rece. Se drege ciorba cu acest amestec şi apoi se pune sare după gust.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu