Ingrediente folosite:
coastă de miel,
picioare de miel,
căpăţână de miel,
intestine de miel,
2 morcovi potriviţi,
2 cepe mari,
4 ouă,
1 litru şi jumătate de borş,
concentrat de legume,
o legătură de leuştean.
Carnea şi maţele , de preferat să fie de la un miel până în 10 kg, deoarece acesta este foarte crud şi nu miros deloc.
Mod de preparare:
Într-o oală de 6 litri, se pun la fiert coastele, picioarele, căpăţâna şi intestinele de miel.
Se spumuieşte foarte bine să rămână ciorba limpede, iar apoi se adaugă zarzavatul. Legumele se pun întregi.
Se lasă la fiert până când carnea se ia de pe oase, se scot legumele, apoi se adaugă borşul.
Se dă totul în clocot, iar în loc de sare se poate pune o lingură mare de concentrat de legume.
Se ia oala cu ciorbă de pe foc, până se răcoreşte un pic. Alături se bat foarte bine cele 4 ouă şi se toarnă în ciorba puţin răcită amestecând continuu.
La final se adaugă o legătură de leuştean tocat mărunt.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu