Indicii de verificare a peştelui, dacă este proaspăt:
2. Bronhiile (cele de sub “clapele” de după ochi) sunt de un roşu intens, adică nu trec spre stadiul de alburiu şi nu prezinta mucilagii; este şi locul unde apare mai întâi mirosul impropriu
3. Apăsând cu degetul pe corpul peştelui nu trebuie să rămână gaură ci carnea trebuie să revină, relativ, la loc
4. Peştele proaspăt se “îndoaie” mai greu în încercarea de a-i apropia coada de cap.
Sfaturi :
2. Întodeauna, imediat după spălare, peştele se sărează şi, indiferent de modul de preparare, se menţine în această stare cel puţin o jumătate de oră! Sarea îl protejează împotriva alterării şi-i dă gust.
3. De asemenea se recomandă servirea peştelui în seara de revelion pentru a merge bine tot anul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu