Această reţetă este pentru 6 porţii, care se pot face în circa 90 de minute.
Ingrediente folosite:
- 1 kg măruntaie ( ficat, splină, inimă, rinichi, plămâni ) de miel,
- 2-3 legături de ceapă verde,
- 2 legături de ceapă uscată,
- 2 legături de pătrunjel verde,
- o legătură de mărar,
- prapure de miel ( se poate folosi şi o foaie de aluat ),
- sare / piper, după gust.
Mod de preparare:
Măruntaiele de miel curăţate şi spălate bine, se pun la fiert în apă cu sare. Spumuiţi.
După fierbere, se lasă la răcit, după care se toacă.
Măruntaiele fierte şi tocate se amestecă cu verdeaţa care a fost tăiată mărunt, cu 3 ouă bătute şi cu sarea şi piperul.
Compoziţia de drob de miel arată ca o pastă închegată.
Drobul se coace în prapură de miel ( sau foaie de aluat ). Prapura se spală bine înainte şi se pune în tavă lăsând marginile afară.
Se adaugă compoziţia de drob de miel, apoi se acoperă cu prapurul.
Dacă se foloseşte foaie de aluat, se unge tava cu unt sau ulei şi se presară cu pesmet ( sau o foaie de aluat ).
Opţional se mai pot bune 2 ouă fierte tari.
Tava se lasă la cuptor o oră.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu