marți, 28 aprilie 2009

Stufat de miel

Această reţetă este pentru 4 porţii, care se pot face în circa 90 de minute.

Ingrediente folosite:

1 kg carne de miel,

10 legături de ceapă verde,

2 legături de usturoi verde,

un pahar de vin alb,

3 linguri pastă tomate,

ulei,

piper,

rozmarin,

Verdeaţa scade la fiert, deci se poate folosi o cantitate mai mare.

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală, se curăţă şi se taie în bucăţi mici, care se prăjesc înăbuşit.

Ceapa şi usturoiul verde se toacă şi se pun la înăbuşit, pentru câteva minute, peste carne.

Se adaugă vinul , pasta de tomate şi o cană cu apă.

Se lasă la fiert , la foc mic.

Când este gata, se sărează după gust.

Se pune rozmarin verde, tocat.

Când mâncarea este aproape gata, se pune într-un vas termoizolant, uns cu puţin unt, şi se dă la cuptor până scade.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu